Gebouw

De Tasmantoren bestaat uit twee woontorens die aan de bovenzijde zijn verbonden met een “brug” gedeelte. Daarnaast is een van beide torens verbonden met een laagbouw gedeelte. De woontorens hebben elk 24 verdiepingen, de laagbouw 5. Het gebouw is met 75 meter het op zes na hoogste gebouw van de stad Groningen.

Luchtfoto Tasmantoren

Appartementen

De toren bevat 221 appartementen met een woonbestemming; daarnaast zijn op de begane grond ook een aantal bedrijfsruimtes aanwezig. Momenteel is ongeveer 60% van de appartementen een koopwoning en 40% een huurwoning. Beschikbare koopwoningen vindt u op Funda; voor het huren van een appartement kunt u terecht bij Lefier.

Foto woonkamer appartement

De appartementen zijn modern en luxe ingedeeld. Alle appartementen beschikken over vloerverwarming en -koeling; deze zijn per vertrek individueel in te stellen. Bij goed weer kunnen de ramen van de woonkamer geheel opzij worden geschoven; hierdoor ontstaat een Frans balkon en komt “buiten naar binnen”.

Foto Frans balkon

Faciliteiten

Bewoners van de Tasmantoren beschikken niet alleen over een modern appartement, maar kunnen ook gratis gebruik maken van de uitgebreide faciliteiten.

Wellness

De wellness beschikt over een zwembad (12.5 m), een tweetal sauna’s en een uitgebreide fitness. In de fitness zijn apparaten voor zowel cardio- als krachttraining aanwezig.

Foto fitness

Foto zwembad

Tuin

Wat een boel mensen niet weten is dat de Tasmantoren beschikt over een prachtig mooie, ruime en rustige tuin. De oppervlakte bedraagt maar liefst 8.000 m². De vijver in de tuin heeft een fontein en in de lente meerdere nesten met jonge meerkoetjes en eendjes. Verder hebben we een boomgaard met appel-, peren-, pruimen- en walnootbomen; een kruidentuin met soepgroenten; en natuurlijk voldoende zitplaatsen om lekker in de zon te zitten.

Foto tuin

Huismeester

Om het geheel een beetje netjes te houden beschikt de Tasmantoren, als enig wooncomplex in Groningen, over een huismeester. Hij houdt een oogje in het zeil en voert kleine onderhoudsklusjes uit.

Video’s van de Tasmantoren

Drone beelden (YouTube)
Time-lapse beelden van de bouw (YouTube)